Deliciu de ciocolată cu nuci
Desertul părcă nu-i desert dacă nu conţine ciocolată. Consistentă ei fină, gustul bogat şi savuros te binedispune în orice moment al zilei. Îţi prezentăm o reţetă minunată, uşor de preparat de pătrăţele de ciocolată şi nuci.
Ingrediente:
250 g unt 100 g biscuiţi simpli 150 ml apă 250 g zahăr 150 g alune 150 g lapte praf 50 g cacao 100 g ciocolată pentru decor 50 g bombonele colorate pentru decor miez de nucă pentru decor
Mod de preparare:
Alunele curăţate le pui la cuptor 6-8 minute, le laşi să se răcească şi le îndepărtezi coaja. Pui la fiert, la foc mic, apa şi zahărul. Amesteci continuu, până când se topeşte zahărul şi se face un sirop gros.
Adaugi treptat laptele praf amestecat cu cacaua. După ce s-a încorporat tot laptele praf, adaugi untul tăiat bucăţele şi amesteci până se omogenizează.
Iei vasul de pe foc, adaugi alunele tăiate nu foarte mărunt, biscuiţii daţi prin maşina de tocat şi amesteci uşor.
Torni ciocolata într-o tavă unsă cu unt şi laşi la rece până a doua zi. O tai cubuleţe. O parte le decorezi cu zahăr pudră şi cu miez de nucă, iar pe celelalte cu ciocolată rasă şi cu bombonele colorate.