Desert cu cremă de iaurt
Gata în numai jumătate de oră, acest desert este perfect pentr a-l servi atunci când ai musafiri în vizită.
Ingrediente
Pentru crema de iaurt
300 ml iaurt 300 ml frişcă lichidă 1 lingură esenţă de vanilie
200 g frişcă lichidă
100 g zahăr
2 linguri lichior de ciocolată
1 lingură esenţă de rom
2 albuşuri
100 g musli de cereale
frunze de mentă
Cum se prepară
Se bate frişca până se întăreşte şi-şi menţine consistenţa. Se adaugă treptat iaurtul şi esenţa de vanilie, amestecând uşor pentru omogenizare. Se ţine la rece până la
folosire. Se bat albuşurile spumă tare împreună cu zahărul până se întăreşte bine. Se adaugă treptat lichiorul de ciocolată, esenţa de rom, apoi se încorporează uşor frişca bătută bine şi se amestecă până se obţine o compoziţie cremoasă.
Se pune câte o lingură de musli la fundul cupei de servit, se adaugă cremă de iaurt şi deasupra se aşază crema de lichior. Se servesc decorate cu frunze proaspete de mentă, după ce stau la frigider două ore.