Desert răcoritor cu iaurt şi prune
Un amestec de arome şi gusturi binevenit în acest zile caniculare!
Ce ai nevoie
400 ml iaurt gras 100 g mascarpone 400 g prune brumării foarte bine coapte 10 pişcoturi de şampanie 50 g migdale sfărâmate grosier 2 linguri zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Cum se prepară
Se spală prunele, se usucă pe prosoape absorbante, se taie felii şi se îndepărtează sâmburii. Se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie şi se lasă la macerat 10-15 minute. Separat, se mixează brânza mascarpone cu iaurtul.Se rup 4-5 pişcoturi şi se aşază pe fundul bolurilor în care se va servi desertul. Se adaugă un strat de mascarpone cu iaurt, se pune apoi un strat de prune presărate cu migdale, se continuă cu un alt strat de mascarpone şi iaurt. Se termină cu câteva fructe aşezate deasupra, un pişcot aşezat lateral şi se serveşte.