Desert rapid cu iaurt şi fructe de pădure
O dată ce vei încerca acest desert cu iaurt, vei fi pe deplin cucerită de gustul său bogat. Poţi folosi iaurtul grecesc preferat şi să adaugi puţină miere, deoarece fructele de pădure nu sunt suficient de dulci pentru a echilibra gustul iaurtului. Este o gustare extrem de simplă, aşa că merită să încerci reţeta.
Ingrediente
900 g iaurt grecesc simplu 170 g miere 250 g zmeură 340 g afine 200 g căpşuni, feliate
Mod de preparare
Tapetezi o tavă de prăjituri dreptunghiulară cu hârtie de copt. Într-un bol, amesteci iaurtul şi mierea şi omogenizezi. Torni compoziţia în tavă şi o nivelezi peste hârtia de copt. Presari fructele de pădure şi le apeşi uşor, ca să intre în iaurt. Dai la congelator cel puţin 2 ore, până când desertul îngheaţă complet.
Foloseşti un cuţit ascuţit ca să spargi desertul, apoi poţi rupe cu mâinile bucăţi mai mari sau mai mici de iaurt congelat. Serveşti gustarea rece. Dacă vrei, poţi folosi fructe congelate, dacă nu găseşti proaspete.
Sursa + foto: www.5dollardinners.com