Desert rapid cu zmeură, frişcă şi bezea FOTO
În original, acest preparat se numeşte „Eton mess” şi este o compoziţie alcătuită din căpşuni, frişcă şi bezea zdrobită sau mărunţită. Iniţial, desertul era servit la Colegiul Eton, o şcoală din Regatul Unit al Marii Britanii. Dar astăzi îţi prezentăm o variantă cu zmeură în locul căpşunilor. Este o reţetă rapidă şi uşor de preparat.
Desert rapid cu zmeură, frişcă şi bezea – Ingrediente (6 porţii)
200 ml frişcă bătută (smântănă lichidă) 1 lingură zahăr pudră 100 g bezea 300 g zmeură mentă, pentru ornat
Desert rapid cu zmeură, frişcă şi bezea – Mod de preparare
Baţi frişca cu un mixer de mare putere, până se formează o spumă tare şi rezistentă. Adaugi zahărul pudră cernut în prealabil către finalul intervalului şi mixezi până la omogenizare.
Mărunţeşti sau rupi bezeaua în bucăţele mici şi zdrobeşti cu o furculiţă o treime (100 g) din cantitatea de zmeură.
Încorporezi cu o spatulă bucăţelele de bezea tare şi piureul de zmeură în frişca bătută. Umpli paharele de sticlă în care vrei să serveşti acest desert cu jumătate din compoziţia de frişcă. Adaugi zmeura proaspătă şi acoperi cu încă un strat de frişcă amestecată cu bezea. Pentru servire, decorezi cu câteva frunze proaspete de mentă.
Prăjitură cu piersici şi bezea
Prăjitură cu piersici şi bezea
Prăjitură cu rubarbă şi bezea FOTO
Prăjitură cu rubarbă şi bezea FOTO