Enchilada cremoasă cu pui şi quinoa
Da, ştim că zilele astea o să sfârâie grătarele cu bucăţi de carne suculente şi gustoase, dar poate tocmai din acest motiv vă propunem o altfel de reţetă. E cremoasă şi e mâncată de obicei în Mexic şi în unele state americane în ziua de 5 mai, când se sărbătoreşte Ziua Bătăliei de la Puebla.
Ingrediente
400 g pui tăiat fâşii 3 căni quinoa fiartă 1 ceapă mică, tocată 3 căţei usturoi, pisaţi 1 linguriţă ulei de măsline un vârf linguriţă de sare un vârf linguriţă pudră de chili un vârf linguriţă de chimion 1 cutie fasole neagră, fiartă şi strecurată 350 ml sos enchilada 1 cană şi un sfert de brânză slabă, tăiată (mozzarella sau cheddar)
Mod de preparare
Încinge cuptorul cam la 350 de grade Celcius. Unge un vas termorezistent cu ulei sau unt. În acelaşi timp, încinge o tigaie cu puţin ulei, şi când s-a încins pune usturoiul, ceapa, sarea, chili şi chimionul. Lasă flacără medie şi sotează ceapa până când se înmoaie, cam cinci minute.
Într-un vas mai mare, amestecă puiul, quinoa, legumele, fasolea neagră, sosul enchilada şi trei sferturi din cantitatea de brânză. Transferă toată compoziţia în vasul termorezistent şi presară pe deasupra cu restul de brânză. Lasă la copt timp de jumătate de oră, la foc mediu.
sursa: cookingforkeeps.com