Farfalle cu piept de pui şi rucola

18 aprilie 2016   Mâncăruri rapide

O salată săţioasă, gustoasă şi rapidă!

Ingrediente (3 porţii)

350 g farfalle (fundiţe din paste) 1 piept de pui dezosat 2 dovlecei potriviţi 200 g rucola 300 g roşii cherry 300 g ciuperci proaspete ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit ulei extravirgin de măsline, pentru salată oţet balsamic pătrunjel oregano sare piper

Mod de preparare

Pui într-un vas la fiert apă cu o linguriţă de sare. După ce dă în clocot, adaugi pastele. Le laşi 7-8 minute, după care le scurgi bine într-o strecurătoare şi nu le clăteşti cu apă rece, pentru că-şi pierd gustul.

Cât timp fierb pastele, speli roşiile, ciupercile, dovleceii şi rucola. Cureţi de coajă şi tai feliuţe dovleceii şi ciupercile. Speli pieptul de pui şi-l tai fâşii. Înjumătăţeşti roşioarele şi le pui cu rucola într-un bol mare.

Pui puţin de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie şi căleşti bine fâşiile de pui. După ce s-au rumenit, le scoţi pe o farfurie şi le condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Separat, căleşti rondelele de dovlecei şi ciupercile. Adaugi în bol pastele, puiul şi legumele călite, torni ulei de măsline şi potriveşti salata, după gust, cu oţet, sare, oregano şi piper. La final, presari pătrunjel tocat mărunt.

Mai multe