Fasole verde cu bacon şi usturoi
Usturoiul este delicios în combinaţie cu alte legume, iar fasolea verde nu face excepţie de la regulă. Încearcă şi tu reţeta aceasta şi vei vedea cât este de gustoasă fasolea verde cu bacon.
Fasole verde cu bacon şi usturoi – Ingrediente
450 g fasole verde congelată ½ linguriţă sare 1 lingură ulei de măsline 1 lingură unt 6 căţei de usturoi 6 felii de bacon prăjit (scurs de grăsime), tocat
Fasole verde cu bacon şi usturoi – Mod de preparare
Pui la fiert o oală mare cu apă, laşi să dea în clocot, adaugi fasolea verde congelată (apa ar trebui să acopere tecile) şi sarea. Fierbi la foc mic, apoi scurgi fasolea când e gata.
Încălzeşti uleiul şi untul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Adaugi usturoiul tocat fin şi îl sotezi, amestecând constant, aproximativ 30 de secunde. Pui baconul prăjit şi tocat, în prealabil, şi fasolea verde. Sotezi la foc mediu, aproximativ 1 minut, până se combină toate ingredientele. Iei de pe foc. Guşti şi, dacă este nevoie, mai adaugi sare.
Sursa + foto: juliasalbum.com