Fasole verde cu ciuperci, reţeta rapidă
Vara asta, când temperaturile din termometre cresc pe zi ce trece, este normal să îţi doreşti să petreci cât mai puţin timp în bucătărie. Tocmai de aceea, astăzi îţi recomandăm o reţetă rapidă de mâncare de fasole cu ciuperci, pe care merită să o încerci.
Ingrediente
450 g fasole verde curăţată şi tăiată bucăţi de 3 cm 1 lingură apă 2 linguri ulei 2 cepe potrivite 350 g ciuperci asortate (Champignon, shiitake, etc.), feliate sare piper negru măcinat
Mod de preparare
Pui fasolea verde într-un bol mare (care rezistă la temperaturile din cuptorul cu microunde) cu apă. Îl acoperi bine de tot şi îl dai la cuptorul cu microunde, la putere mare, 4 minute. Cu grijă, îi dai capacul la o parte (e bine să foloseşti o farfurie rezistentă sau folie de plastic), scurgi tecile de apă într-o sită, scuturi excesul de apă şi le dai deoparte.
Între timp, încingi uleiul, la foc mediu spre mare, într-o tigaie. Adaugi ceapa şi o căleşti, amestecând, până se înmoaie uşor, 2 minute. Adaugi ciupercile şi le ţii pe foc aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, până se evaporă apa pe care şi-o lasă şi încep să capete culoare. Adaugi tecile de fasole verde şi amesteci ca să se combine aromele şi să se reîncălzească. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi serveşti.
Sursa + foto: www.foodnetwork.com