Fasole verde cu lămâie, cea mai simplă reţetă pentru prânz
Aceste teci de fasole verde ating echilibrul perfect între sărat şi acru. Fasolea verde poate fi opărită sau blanşată cu o zi înainte, apoi o sotezi chiar înainte de cină, pentru a obţine o garnitură delicioasă, care este gata în scurt timp.
Ingrediente
450 g fasole verde, spălată şi curăţată 2 linguri ulei de măsline 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri sare grunjoasă piper negru măcinat 1 lămâie mică, tăiată felii foarte subţiri
Mod de preparare
Opăreşti fasolea verde într-o oală mare cu apă sărată, până se înmoaie tecile, aproximativ 5 minute. Scurgi apa şi apoi muţi tecile de fasole pe un platou mare sau bol, ca să se răcească.
Încingi uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu spre mare. Adaugi usturoiul şi îl căleşti până se înmoaie şi începe să se coloreze, 1-2 minute. Pui tecile de fasole verde şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Când tecile de fasole sunt fierbinţi, arunci în tigaie feliile de lămâie şi ţii 1 minut la foc mare. Potriveşti gustul de sare şi piper. Tecile ar trebui să fie bine asezonate, dar nu foarte acre. Le serveşti calde, de preferat la temperatura camerei.
Sursa + foto: www.marthastewart.com