Fasole verde cu lămâie, cea mai simplă reţetă pentru prânz

14 iulie 2017   Mâncăruri rapide

Aceste teci de fasole verde ating echilibrul perfect între sărat şi acru. Fasolea verde poate fi opărită sau blanşată cu o zi înainte, apoi o sotezi chiar înainte de cină, pentru a obţine o garnitură delicioasă, care este gata în scurt timp.

Ingrediente

450 g fasole verde, spălată şi curăţată 2 linguri ulei de măsline 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri sare grunjoasă piper negru măcinat 1 lămâie mică, tăiată felii foarte subţiri

Mod de preparare

Opăreşti fasolea verde într-o oală mare cu apă sărată, până se înmoaie tecile, aproximativ 5 minute. Scurgi apa şi apoi muţi tecile de fasole pe un platou mare sau bol, ca să se răcească.

Încingi uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu spre mare. Adaugi usturoiul şi îl căleşti până se înmoaie şi începe să se coloreze, 1-2 minute. Pui tecile de fasole verde şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Când tecile de fasole sunt fierbinţi, arunci în tigaie feliile de lămâie şi ţii 1 minut la foc mare. Potriveşti gustul de sare şi piper. Tecile ar trebui să fie bine asezonate, dar nu foarte acre. Le serveşti calde, de preferat la temperatura camerei.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com

Mai multe