Foitaj cu sparanghel
Sparanghelul este recunoscut pentru proprietăţile pe care le are asupra sănătăţii.
Ingrediente
30 fire sparanghel
1 aluat foitaj
1 gălbenuș
2-3 linguri lapte
150 g brânză cheddar, rasă
100 g brânză cu mucegai, mărunțită
1 lingură zeamă de lămâie
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Speli sparanghelul și îi tai partea lemnoasă de jos, îl stropești cu puțin ulei și presari peste el sare și piper, apoi îl lași deoparte.
Întinzi aluatul foitaj într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, îl înțepi din loc în loc, îl ungi cu gălbenușul bătut cu laptele, lași marginile libere, presari pe toată suprafața brânza cu mucegai, apoi brânza cheddar și așezi deasupra sparanghelul. Îl stropești cu zeama de lămâie și dai tava la cuptor până când se rumenesc marginile.