FOTO Draniki, chiftele ruseşti din cartofi

22 august 2014   Mâncăruri rapide

O zi ploioasă de sfârşit de vară poate fi întâmpinată cu aceste delicioase chiftele de cartofi preparate în stil rusesc.

Ingrediente

5 cartofi 1 ceapă 1 ou 3 linguri făină sare piper

Mod de preparare

Descojeşti cartofii (deşi nu e musai; cum vrei). Îi dai pe răzătoarea mare. Adaui oul, ceapa tocată, făina, sarea şi piperul.

Amestecă toate ingredientele cu mâna, sau cu o furculiţă. Dacă amestecul pare prea uscat mai poţi adăuga un ou, dar este posibil să altereze textura chiftelelor. Ar fi de prefarat un amestec uscat.

Pune ulei de cocos sau de măsline într-o tigaie în cantitate generoasă. Ia cu o lingură din compoziţie şi pune în uleiul încins şi o poţi aplatiza puţin. Lasă fiecare chiftea pe ambele părţi până devine auriu-arămie. Trebuie întoarsă doar o dată.

Cel mai bine serveşti cu sos de smântână.

sursa: chipotlepotato.com

Mai multe