FOTO „Pâinici“ cu cârnaţi şi ardei
Cu siguranţă n-ai mai încercat până acum. Un preparat delicios în care ingredienele principale sunt cârnaţii şi ardeii. Uite cum se prepară: Ingrediente
450 g cârnaţi
1 ardei roşu, tocat
1 ardei galben, tocat
1 ceapă mare, tocată
1 linguriţă pudra de usturoi
½ linguriţă oregano uscat
½ linguriţă busuioc uscat
2 pachete de aluat pentru pâine
540 g brânză Cheddar
2 căni mozzarella răzuită
ulei de măsline extra virgin
sare şi piper
2 linguri brânză parmezan
sos marinara
Mod de preparare
Sotează cârnaţii într-o lingură de ulei de măsline, până când se rumenesc. Adaugă ceapa tocată şi ardeii, găteşte-i aproximativ 10 minute. Asezonează cu sare şi piper, după gust, cu usturoiul pudră, oregano şi busuioc.
Împarte umplutura în jumătate şi pune-o la rece.
Deschide aluatul de pâine şi pune-l pe o suprafaţă acoperită cu făină. Pune o jumătate din umplutură în centrul aluatului întins. Adaugă 1 cană de brânză cheddar şi 1 cană de mozzarella peste umplutură.
Pune părţile neacoperite de umplutură, acoperind umplutura, Unge pe deasupra şi capetele cu ou, apoi preseaza-le. Pune pâinile formate în cuptor, într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Unge-le din nou cu ou şi mai adaugă parmezan pe deasupra. Repetă procedeul cu cealaltă jumătate de umplutură.
Găteşte pentru 15-18 minute, până când pâinile se rumenesc. Lasă-le să se răcească pentru 5 minute, taie-le în felii şi serveşte-le cu sos marinara.
Sursa: http://www.mantitlement.com