Fursecuri cu fulgi de ovăz şi stafide

4 februarie 2015   Mâncăruri rapide

Rapid, ieftin şi tocmai bune pentru o gustare sau desert, aceste fursecuri cu fulgi de ovăz şi stafide îţi pot aştepta cuminţi pofticioşii

Ingrediente pentru fursecuri cu fulgi de ovăz şi stafide

500 g fulgi de ovăz 250 g zahăr 250 g margarină 3 ouă 50 g stafide 1 esenţă de vanilie 1 portocală

Mod de preparare pentru fursecuri cu fulgi de ovăz şi stafide

Se trec prin maşină fulgii de ovăz până se obţine o făină mai granuloasă, apoi se amestecă cu stafidele şi un praf de sare. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă margarina moale, coaja rasă şi zeama de la portocală şi se pune crema obţinută peste amestecul de ovăz. Se adaugă şi albuşurile bătute spumă, vanilia şi se amestecă totul bine. Se formează din aluat bulgăraşi cât o caisă, care se aşază într-o tavă unsă şi tapetată cu o hârtie de copt şi se aplatizează. Se dau aceste fursecuri cu fulgi de ovăz şi stafide la cuptor pentru 20 de minute.

Mai multe