Fursecuri cu gem
3 noiembrie 2016
Mâncăruri rapide
Când vine vorba de fursecuri cu gem, ne găsim oricând un minut pentru a ne răsfăţa cu o gustare.
Ingrediente
Pentru aluat 160 g făină 200 g unt 1 albuş 80 g zahăr pudră 2-3 linguri lapte condensat
Pentru umplutură
200 g gem
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Mixezi untul moale cu zahărul până devin o cremă. Adaugi albuşul şi continui să mixezi. Torni laptele şi făina în ploaie. Vei obţine un aluat moale, nelipicios, pe care-l întinzi pe masa presărată cu făină, într-un strat subţire.
Decupezi ce forme de fursecuri vrei, apoi le pui pe o hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute. După ce s-au răcit, ungi jumătate din forme cu gem şi le acoperi cu cealaltă jumătate de fursecuri. Le serveşti decorate cu zahăr pudră.