Fursecuri cu gem

3 noiembrie 2016   Mâncăruri rapide

Când vine vorba de fursecuri cu gem, ne găsim oricând un minut pentru a ne răsfăţa cu o gustare.

Ingrediente

Pentru aluat 160 g făină 200 g unt 1 albuş 80 g zahăr pudră 2-3 linguri lapte condensat

Pentru umplutură

200 g gem

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu zahărul până devin o cremă. Adaugi albuşul şi continui să mixezi. Torni laptele şi făina în ploaie. Vei obţine un aluat moale, nelipicios, pe care-l întinzi pe masa presărată cu făină, într-un strat subţire.

Decupezi ce forme de fursecuri vrei, apoi le pui pe o hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute. După ce s-au răcit, ungi jumătate din forme cu gem şi le acoperi cu cealaltă jumătate de fursecuri. Le serveşti decorate cu zahăr pudră.

Mai multe