Fursecuri cu stafide şi alune
22 februarie 2016
Mâncăruri rapide
Poţi prepara fursecurile, dacă vrei, cu nuci sfărâmate în loc de alune.
Ingrediente (1 tavă)
200 g făină 1 praf copt 100 g unt la temperatura camerei 75 g zahăr 100 g stafide 50 g alune 1 ou bătut 2 linguri lapte
Cum se prepară
Laşi stafidele la înmuiat în apă câteva minute. Amesteci făina cu praful de copt, zahărul şi untul. Frămânţi până obţii un aluat sfărâmicios. Apoi adaugi stafidele şi alunele sfărâmate, pui oul bătut, laptele şi amesteci până se încorporează. Aluatul va fi lipicios. Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu unt. Pui câte o grămăjoară cu lingura în tavă. Laşi la copt 20 de minute sau până se rumenesc. Le serveşti reci.