Fursecuri cu susan
Consumat de mii de ani, mai cu seamă în India şi China, susanul este o plantă oleaginoasă care set o execelentă sursă de calciu, fier şi zinc.
Ingrediente (8 porţii)
300 g făină 150 g zahăr 4 linguri miere 125 g unt 200 g seminţe de susan zeama şi coaja de la o lămâie
Cum se prepară
Se pun seminţele de susan într-o tavă şi se prăjesc 10 minute în cuptorul cu uşa deschisă. Se freacă untul cu zahărul şi mierea până când se topeşte zahărul. Se adaugă coaja şi zeama de lămâie, apoi făina amestecată cu seminţele de susan şi se frământă un aluat consistent. Se lasă la rece circa două ore. 3 Se întinde aluatul în foaie subţire de 5 mm. Cu un pahar de vin, se decupează fursecuri rotunde, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie specială de copt. Se coc la temperatură moderată aproximativ 10 minute. Când se răcesc, se pot unge cu miere.