Gogoșele cu brânză
Iată o rețetă ușor de preparat, dar extrem de gustoasă!
Ingrediente
500 g cartofi
100 ml lapte călduț
1 cub drojdie
2 ouă
250 g făină
1 linguriță zahăr
ulei vegetal, pentru prăjit
150 g brânză telemea
sare
Mod de preparare
Fierbi cartofii în coajă, îi dai la răcit. Faci maiaua din drojdie și zahăr puse în lapte și lași la crescut 20 de minute.
Cureți cartofii de coajă și îi pasezi sau îi dai prin răzătoare. Îi amesteci cu maiaua, făina, sarea și ouăle.
Frămânți până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Lași deoparte pentru o oră. Zdrobești brânza cu furculița.
Întinzi o foaie destul de groasă și decupezi cerculețe cu gura unui pahar. Pe jumătate dintre ele presari brânză, iar cu celelalte cerculețe le acoperi și modelezi biluțele. Încingi uleiul și le prăjești până se rumenesc.