Guguluf cu ciocolată şi mere

3 noiembrie 2014   Mâncăruri rapide

Îţi aminteşti cu nostalgie de vremurile copilăriei când bunica sau mama îţi preparau deserturi delicioase cu mere? Reţeta propusă de noi poate fi o reţetă nouă pentru tine, sau , de ce nu, îmbunătăţită.

Ingrediente

200 g unt 250 g zahăr 250 ml lapte 4 ouă 500 g făină 1 zahar vanilat 4 linguri cacao 1 praf de copt 2-3 mere 1 linguriţă scorţişoară 3 linguri de zahăr, pentru mere esenţă de rom

Pentru ornat

100 g ciocolată menaj

50 ml lapte

zahăr pudră

Mod de preparare

Cureţi de coajă merele şi le dai prin răzătoare. Le pui într-un vas şi adaugi zahăr. După ce şi-au lăsat zeama, le scurgi bine. Amesteci untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Pui apoi treptat cele 4 ouă, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi, presari în ploaie cacaua şi torni esenţa de rom. Adaugi merele rase, scorţişoara şi amesteci.

Ungi cu unt o formă de guguluf sau de tort şi torni aluatul. Laşi la cuptor, 40-45 de minute.

Pentru ornat, topeşti în lapte ciocolata de menaj zdrobită, şi, după ce s-a răcit, o torni peste guguluf. Pudrezi cu zahăr şi serveşti.

sursa foto: Profimedia

Mai multe