Guguluf cu ciocolată şi mere
Îţi aminteşti cu nostalgie de vremurile copilăriei când bunica sau mama îţi preparau deserturi delicioase cu mere? Reţeta propusă de noi poate fi o reţetă nouă pentru tine, sau , de ce nu, îmbunătăţită.
Ingrediente
200 g unt 250 g zahăr 250 ml lapte 4 ouă 500 g făină 1 zahar vanilat 4 linguri cacao 1 praf de copt 2-3 mere 1 linguriţă scorţişoară 3 linguri de zahăr, pentru mere esenţă de rom
Pentru ornat
100 g ciocolată menaj
50 ml lapte
zahăr pudră
Mod de preparare
Cureţi de coajă merele şi le dai prin răzătoare. Le pui într-un vas şi adaugi zahăr. După ce şi-au lăsat zeama, le scurgi bine. Amesteci untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Pui apoi treptat cele 4 ouă, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi, presari în ploaie cacaua şi torni esenţa de rom. Adaugi merele rase, scorţişoara şi amesteci.
Ungi cu unt o formă de guguluf sau de tort şi torni aluatul. Laşi la cuptor, 40-45 de minute.
Pentru ornat, topeşti în lapte ciocolata de menaj zdrobită, şi, după ce s-a răcit, o torni peste guguluf. Pudrezi cu zahăr şi serveşti.
sursa foto: Profimedia