Humus cu măsline
Crezi că nu poţi găti un delicios hummus în doar 10 minute? Acum este posibil! Cu ajutorul acestei reţete simple, vei reuşi să prepari în cel mai scurt timp un aperitiv gustos: hummus cu măsline şi capere.
Ingrediente pentru hummus
425 năut fiert sau de la conservă
120 ml lichidul scurs de la năut
4 linguri ulei de măsline
60 ml zeamă de lămâie
2 căţei de usturoi, tocaţi
2 linguri pastă de tahini
¼ linguriţă chimion măcinat
sare, după gust
piper, după gust
Pentru presărat pe deasupra
120 g măsline tocate, după preferinţă
2 linguri capere tocate, scurse de lichid
ulei de măsline, pentru stropit
Mod de preparare
Pui toate ingredientele pentru hummus într-un blender şi le mixezi până la omogenizare. Foloseşti lichidul păstrat de la conserva de năut până obţii consistenţa dorită a pastei. Aşezi hummusul pe farfurii şi presari măsline tocate şi capere. Îl tropeşti cu ulei de măsline, după gust.
Sursa + foto: cooktoria.com