Humus cu măsline

13 februarie 2017   Mâncăruri rapide

Crezi că nu poţi găti un delicios hummus în doar 10 minute? Acum este posibil! Cu ajutorul acestei reţete simple, vei reuşi să prepari în cel mai scurt timp un aperitiv gustos: hummus cu măsline şi capere.

Ingrediente pentru hummus

425 năut fiert sau de la conservă

120 ml lichidul scurs de la năut

4 linguri ulei de măsline

60 ml zeamă de lămâie

2 căţei de usturoi, tocaţi

2 linguri pastă de tahini

¼ linguriţă chimion măcinat

sare, după gust

piper, după gust

Pentru presărat pe deasupra

120 g măsline tocate, după preferinţă

2 linguri capere tocate, scurse de lichid

ulei de măsline, pentru stropit

Mod de preparare

Pui toate ingredientele pentru hummus într-un blender şi le mixezi până la omogenizare. Foloseşti lichidul păstrat de la conserva de năut până obţii consistenţa dorită a pastei. Aşezi hummusul pe farfurii şi presari măsline tocate şi capere. Îl tropeşti cu ulei de măsline, după gust.

Sursa + foto: cooktoria.com

cooktoria.com

Mai multe