Icre de fasole

4 noiembrie 2016   Mâncăruri rapide

Delicioasele mai sunt aceste icre de fasole! Iar când ţinem post, parcă sunt şi mai bune!

Ingrediente 250 g fasole albă 1 ceapă 1 morcov 1 albitură sare piper zeama de la 1 lămâie 100 ml ulei 1 ardei iute tăiat, opţional frunze de salată, opţional 2 linguri de pătrunjel tăiat fin

Mod de preparare

Clocoteşti fasolea în 2-3 ape, apoi o pui la fiert cu ceapa, morcovul şi albitura tăiate cum vrei şi presari un praf de sare. După ce s-au înmuiat legumele, pui fasolea la scurs într-o strecurătoare şi îi îndepărtezi cojile, iar morcovul îl tai bastonaşe.

Zdrobeşti fasolea cu o furculiţă şi încorporezi uleiul şi zeama de lămâie, amestecând continuu. Guşti şi dacă e nevoie mai pui sare, apoi pătrunjelul şi morcovul şi amesteci uşor. Serveşti icrele de fasole pe felii de pâine prăjite şi decorate, dacă vrei, cu ardei iute şi frunze de salată.

Mai multe