Îngheţată răcoritoare cu ceai verde FOTO
Îngheţata cu ceai verde este un desert elegant şi totodată o variantă ideală pentru a-ţi răsfăţa papilele gustative după o masă bogată şi săţioasă. Dacă vrei să îi serveşti pe cei dragi cu un desert special, încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi şi foloseşte pudra de ceai Matcha. Acesta este un produs folosit în ceremonia ceaiului, în Japonia, şi este format dintr-o pudră verde solubilă în apă.
Ingrediente (10 porţii)
500 ml frişcă bătută/smântână (cantitate împărţită) 300 ml lapte 70 g zahăr 20 g pudră de ceai verde (Matcha) 8 gălbenuşuri 100 g miere 2 limete cuburi de gheaţă (pentru răcit) fructe de pădure proaspete sau frunze de mentă, pentru servire
Mod de preparare
Baţi cu mixerul o parte din frişca lichidă (300 ml) până când se ţine tare şi se omogenizează.
Adaugi restul de frişcă lichidă şi laptele într-o cratiţă şi fierbi la foc mic. Imediat adaugi zahărul şi pudra de ceai verde Matcha. Amesteci până la omogenizare. Reduci flacăra şi fierbi în continuare la foc mic aproximativ 1 minut. Apoi iei cratiţa de pe foc.
Adaugi gălbenuşurile, mierea şi zeama de la limete într-un bol. Aşezi bolul deasupra unui vas mare (o cratiţă) cu apă clocotită. Adaugi coaja de la limete şi amesteci aproximativ 3-4 minute, până se îngroaşă sosul. Ai grijă să nu îl fierbi mai mult decât este cazul.
Iei amestecul de gălbenuşuri de pe foc, îl combini cu compoziţia de matcha şi amesteci bine, până la omogenizare. Pentru a răci compoziţia, o aşezi deasupra unui vas cu cuburi de gheaţă (pe „baie de gheaţă“) şi amesteci încontinuu aproximativ 3-4 minute.
Încorporezi frişca bătută în amestecul de ouă şi matcha, amesteci până la omogenizare. Dai compoziţia la frigider aproximativ 15-18 ore.
Decorezi cu fructe de pădure proaspete sau cu frunze de mentă, dacă vrei. Serveşti această îngheţată răcoritoare cu ceai matcha la ocaziile speciale sau la o cină în doi.
Sursa + foto: kitchenstories.io