Limoncello (reţetă italiană de lichior de lămâi)
16 iunie 2015
Mâncăruri rapide
Preparată după o reţetă clasică şi originară din italia, această băutură poate fi apreciată nu numai de doamne, ci şi de domni. O poţi prepara şi cu portocale.
Ingrediente
7 lămâi 1 l vodcă 1 l apă 700 g zahăr
Preparare
Speli lămâile, cureţi coaja şi o pui într-un borcan cu ¼ din cantitatea de alcool. Îl acoperi şi-l laşi aşa timp de 10 zile într-un loc răcoros. După acest timp, într-o cratiţă încăpătoare pui zahărul şi apa şi le fierbi pe foc pentru circa 10 minute. Laşi să se răcească şi adaugi amestecul de lămâi cu alcool care a stat 10 zile. Pui şi restul de vodcă şi
mai laşi 10 zile să se macereze. Strecori lichidul rezultat şi păstrezi la frigider lichiorul de lămâi.