Linguine cu pui şi usturoi, reţeta clasică italiană
Italienii adoră aceste paste, care au un gust deosebit dacă le prepari cu unt brun. Iată în ce constă reţeta de linguine cu pui şi usturoi.
De ce ai nevoie pentru linguine cu pui şi usturoi
500 g piept de pui, fără os
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
½ linguriţă pudră de ardei iute afumată
2 linguri ulei
200g ciuperci feliate
4 căţei de usturoi
150 ml vin alb
6 linguri unt
1 ceapă
220 g paste
150 g parmezan
pătrunjel
Află cum se prepară linguine cu pui şi usturoi
Tai pieptul de pui cubuleţe. Încingi uleiul în tigaie, ştergi cu un şervet de hârtie bucăţile de pui şi le rumeneşti pe toate părţile. Asezonezi cu sare, piper şi pudra de ardei iute. Îl laşi pe foc 8-9 minute. Îl scoţi şi adaugi în tigaie o jumătate de linguriţă de unt. Pui ceapa tocată şi o laşi pe foc, amestecând constant, până devine uşor arămie.
Separat, pui în altă tigaie 5 linguri de unt. Amesteci constant până devine arămiu, apoi îl dai deoparte. Fierbi pastele conform informaţiilor de pe ambalaj şi le scurgi.
Scoţi ceapa din tigaie şi pui untul rămas, împreună cu ciupercile. După 5-6 minute pui înapoi ceapa, adaugi usturoiul pisat şi mai ţii pe foc 2-3 minute. Torni vinul, adaugi puiul, untul, pastele şi amesteci. Stingi focul şi presari parmezanul ras şi pătrunjelul tocat.