Macaroane cu brânză de burduf

9 martie 2016   Mâncăruri rapide

Macaroanele cu brânză de burduf fac parte dintre cele mai rapide şi mai delicioase mâncăruri din lume. Brânza de burduf este bună şi simplă, dar mai cu seamă dacă este adăugată în combinaţii delicioase. V-am pregătit două reţete de macaroane cu brânză de burduf, simple şi gustoase.

Macaroane cu brânză de burduf 1:

Pentru această reţetă este nevoie de:

- 250 de grame de macaroane,

- 150 de grame de şuncă de casă (afumată sau nu),

- 150 de grame de brânză de burduf,

- 3 linguri smântână,

- 1 legătură de pătrunjel verde,

- sare şi piper .

Macaroanele se pun la fiert în apă cu puţină sare şi puţin ulei. Şunca se taie cuburi sau felii mici şi se pune la rumenit într-o tigaie, fără ulei. Brânza de burduf se amestecă bine cu smântâna şi pătrunjelul tocat mărunt. Se adaugă şi puţin piper proaspăt măcinat. Când sunt gata, macaroanele se scurg bine de apă, se pun în tigaie peste şuncă, apoi se adaugă şi amestecul de brânză. Se stinge focul şi se servesc calde, fără să mai fie nevoie de ceva. Sunt foarte bune, săţioase şi cu siguranţă o să le mai preparaţi. Poftă bună!

Macaroane cu brânză de burduf 2:

Această reţetă presupune coacerea la cuptor. Este la fel de rapidă şi simplă, doar că se fac la cuptor. Aveţi nevoi de:

- 250 de grame de macaroane,

- 200 de grame de brânză de burduf,

- 1 ou,

- 2-3 linguri de smântână,

- 20 de grame de unt,

- sare şi piper după gust

După ce se fiert bine macaroanele în apă cu sare şi ulei, se unge un vas termorezistent cu unt. Se pune un strat de macaroane, apoi câteva felii de unt şi brânză de burduf fărâmiţată cu furculiţa şi amestecată cu smântâna. Se pune un praf de piper şi iar se mai pune un strat de macaroane, unt şi brânză. Se termină cu un strat de macaroane, apoi se acoperă cu oul bătut bine. Se lasă la cuptor 20, maxim 30 de minute, depinde cât de rumenite le doriţi. Se mănâncă cu pătrunjel proaspăt deasupra sau chiar şi aşa simple. Sunt foarte bune, rapide şi sunt perfecte pentru orice oră din zi. Poftă bună!

FOTO Shutterstock

Mai multe