Mămăligă cu Cheddar

5 decembrie 2022   Mâncăruri rapide

Mămăliga este o mâncare simplă, făcută inițial din mei sau alte cereale, înainte ca porumbul să fie adus în Europa. Mămăliga poate fi îmbunătățită cu diverse ingrediente: lapte, unt, smântână, zer, brânză, supă de pui.

Ingrediente pentru mămăligă cu Cheddar

375 ml lapte cu mai puțină grăsime

450 g dovleac, tăiat cubulețe

2 fire ceapă verde

15 g unt, la temperatura camerei

120 g mălai

1 lingură muștar Dijon

¼ linguriță praf de copt

4 ouă

80 g brânză Cheddar

Cum faci mămăligă cu Cheddar

Pui hârtie de copt într-o tavă, o ungi cu puțin ulei și așezi cubulețele de dovleac. Acoperi tava cu folie de aluminiu, iar sub ea pui un vas cu apă în cuptor. O lași la copt 25 de minute, scoți dovleacul și îl pui într-un vas acoperit pentru a se menține cald.

Bați într-un castron albușurile spumă, încorporezi gălbenușurile, brânza Cheddar, ceapa, muștarul și praful de copt. Lași deoparte.

Pui laptele și untul într-o oală mică la foc mediu și lași să dea într-un clocot. Adaugi, treptat, mălaiul în ploaie, amestecând continuu până se omogenizează. Dai focul mai mic și lași să clocotească până se îngroașă. Ornezi cu cubulețele de dovleac copt și servești preparatul cald.

Mai multe