Măr în foitaj

8 noiembrie 2013   Mâncăruri rapide

Tuturor ne plac plăjiturile! De la cei mai mici şi până la cei mari. Nu-ţi refuza un desert delicios...

 Ingrediente:

6 mere mari foaie de foitaj 4 linguri zahăr 1 ceaşcă de apă 1 praf de scorţişoară îngheţată de vanilie, opţional 2 linguri stafide înmuiate în rom, opţional

Mod de preparare:

Speli merele şi le cureţi de coajă. Le îndepărtezi cotorul şi căsuţa cu seminţe. Pui, la foc mic, zahărul, apa, scorţişoara şi le amesteci până când dau 2-3 clocote. Trebuie să capete consistenţa unui sirop. Foaia de foitaj o tai în 6 bucăţi egale şi le aşezi într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei şi dată cu făină. Pui deasupra foii câte un măr şi ridici marginile aluatului. Torni câte 2 linguri de sirop în scobitura merelor. Bagi la cuptor pentru 40-45 de minute. Când s‑au răcit puţin le ornezi, dacă vrei, cu câte o lingură de îngheţată de vanilie şi stafide.

Mai multe