Marinată cu ceapă verde pentru fripturi
De curând am aflat o reţetă de marinată care merge excelent lângă fripturi. Şi acum o împărtăşim cu voi.
Ingrediente
5-6 legături de ceapă verde 500 g morcovi noi 2-3 fire de usturoi verde
Pentru soluţia de conservat
500 ml apă
200 ml oţet
200 g zahăr, după gust
2 linguriţe boabe de muştar
crenguţe de mărar verde
4 foi de dafin
1 lingură sare
Preparare
Cureţi morcovii, ceapa, usturoiul, le speli cu jet de apă rece şi le aşezi întregi într-un borcan, adăugând printre legume foi de dafin, crenguţe de mărar verde şi boabe de muştar.
Separat, fierbi apa, oţetul, zahărul şi sarea şi torni soluţia fierbinte peste legumele din borcan, având grijă să nu se spargă borcanul. Sigilezi borcanul cu capac etanş şi îl laşi la loc răcoros câteva zile. Legumele astfel marinate se pot folosi la salate sau ca garnitură la fripturi.