Melcișori cu spanac și feta

26 iunie 2025   Mâncăruri rapide

Melcișorii cu spanac și feta sunt aperitive excelente și sunt foarte ușor de făcut.

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

1 vârf cuțit de sare

30-40 ml apă rece

1 ou

125 g unt

Pentru umplutură:

250 g brânză feta

300 g spanac

1 ou, pentru uns

2 cepe verzi

2 căței de usturoi

Mod de preparare

Pentru aluat, omogenizezi făina cu untul, până capătă o consistență sfărâmicioasă. Adaugi, pe rând, sarea, oul și apa, frămânți și dai aluatul la frigider 2 ore, învelit în folie alimentară.

Speli bine spanacul, îl opărești în apă cu sare, îl clătești cu apă foarte rece, îl scurgi și-l toci. Tai ceapa fin, feliezi usturoiul, le călești puțin și le amesteci cu spanacul.

Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, potrivită ca grosime, îl acoperi uniform cu amestecul cu spanac, pui deasupra brânza feta rasă grosier și rulezi aluatul strâns. Îl feliezi în bucăți groase.

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, așezi rulourile la distanță unul de altul și le ungi cu oul bătut. Dai tava la cuptor 20 de minute, până ce rulourile se rumenesc.

Mai multe