Mere coapte cu ciocolată
Ingrediente mere coapte cu ciocolata:
4 mere 100g alune de pădure sau nucă 100g stafide 100g smochine
Pentru topping:
50ml rom
1 linguriţă scorţişoară
150ml frişcă lichidă
150g ciocolată neagră de menaj
Mod de preparare:
Tai căpăcele la mere şi le cureţi de seminţe. Stafidele le pui la înmuiat în rom 15 minute. Alunele sau nucile le mărunţeşti, iar smochinele le tai bucăţi mici. Amesteci alunele, stafidele şi smochinele cu scorţişoară şi cu acest amestec umplimerele. Le aşezi în tavă şi le coci circa 15-20 de minute.
Frişca o amesteci cu ciocolata rasă şi o pui pe foc, amestecând continuu până se formează un sos gros. Laşi la răcit. Când, merele sunt gata le aşezi pe un platou şi torni peste ele toppingul de ciocolată.
Chec cu mere si sos de visinata
Chec cu mere si sos de visinata
Placinta cu mere si fulgi de ovaz
Placinta cu mere si fulgi de ovaz
Număr porţii: 4
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mică