Mere coapte cu nuci
21 octombrie 2013
Mâncăruri rapide
Ingrediente: 4 mere galbene 100 g miez de nucă 100 g stafide 100 g caise uscate 100 g smochine 50 ml rom 4 linguriţe miere ½ linguriţă scorţişoară
100 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Tai căpăcele la mere şi le cureţi de seminţe. Stafidele le pui la înmuiat în rom 30 de minute. Nucile le mărunţeşti, iar caisele şi smochinele le tai bucăţi mai mici. Amesteci nucile, stafidele, caisele şi smochinele cu scorţişoară şi cu acest amestec umpli merele. Le aşezi în tavă, torni pe fiecare măr câte o linguriţă de miere. Le coci circa 15 minute. Frişca o amesteci cu ciocolata şi o pui pe foc, amestecând continuu până se leagă bine. Laşi la răcit. Când sunt gata, le aşezi pe un platou şi torni peste ele toppingul de ciocolată.