Minitarte cu ciocolată de Ziua Îndrăgostiţilor
Mai sunt două zile până la Sărbătoarea Iubirii şi poţi prepara aceste minitarte cu ciocolată pentru a-ţi impresiona jumătatea.
Ingrediente pentru minitarte cu ciocolată
Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 100 g zahăr 1 ou
100 g migdale
3 ouă
150 g zahăr
200 g unt
2 linguri esenţă de cafea
100 g ciocolată neagră
3 linguri ulei
50 g zahăr pentru caramelizat
Mod de preparare pentru minitarte cu ciocolată
Pentru aluat, se freacă untul cu zahărul până devine cremos. Se adaugă oul frecând în continuare până se omogenizează, după care se adaugă treptat făina şi se frământă un aluat omogen. Se întinde aluatul în foaie subţire şi se tapetează formele de tartă cu el. Se coc circa 15 minute în cuptorul preîncălzit, având grijă să nu se rumenească prea tare.
Pentru umplutură, se bat gălbenuşurile cu zahărul în bain-marie, până devin o cremă spumoasă şi albicioasă. Se adaugă untul moale, esenţa de cafea şi se bat bine, în continuare, până se îngroaşă. Se lasă la răcit. Se topeşte ciocolata în bain-marie cu uleiul. Se pune crema în poş şi se umplu tartele cu cremă. Se aşază câte o migdală deasupra şi se acoperă cu ciocolată topită. Se decorează minitartele cu ciocolată cu inimioare din zahăr caramelizat.