Minitarte cu ciocolată de Ziua Îndrăgostiţilor

12 februarie 2015   Mâncăruri rapide

Mai sunt două zile până la Sărbătoarea Iubirii şi poţi prepara aceste minitarte cu ciocolată pentru a-ţi impresiona jumătatea.

Ingrediente pentru minitarte cu ciocolată

Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 100 g zahăr 1 ou

100 g migdale

3 ouă

150 g zahăr

200 g unt

2 linguri esenţă de cafea

100 g ciocolată neagră

3 linguri ulei

50 g zahăr pentru caramelizat

Mod de preparare pentru minitarte cu ciocolată

Pentru aluat, se freacă untul cu zahărul până devine cremos. Se adaugă oul frecând în continuare până se omogenizează, după care se adaugă treptat făina şi se frământă un aluat omogen. Se întinde aluatul în foaie subţire şi se tapetează formele de tartă cu el. Se coc circa 15 minute în cuptorul preîncălzit, având grijă să nu se rumenească prea tare.

Pentru ­umplutură, se bat ­gălbenuşurile cu zahărul în bain-marie, până ­devin o cremă spumoasă şi albicioasă. Se adaugă ­untul moale, esenţa de cafea şi se bat bine, în continuare, ­până se îngroaşă. Se lasă la ­răcit. Se topeşte ciocolata în bain-marie cu uleiul. Se pune crema în poş şi se umplu tartele cu cremă. Se aşază câte o migdală deasupra şi se acoperă cu ciocolată topită. Se decorează minitartele cu ciocolată cu inimioare din zahăr ­caramelizat.

Mai multe