Napolitane cu nuci şi cafea
Gata într-o oră, aceste napolitane cu nuci şi cafea sunt perfecte lângă o cană cu ceai sau lapte.
Ingrediente pentru napolitane cu nuci şi cafea
5 foi de napolitană 300 g margarină 175 g zahăr cristalizat 175 g zahăr pudră 8 gălbenuşuri 300 g nuci măcinate 2 linguriţe cafea solubilă
Mod de preparare pentru napolitane cu nuci şi cafea
Se freacă margarina moale cu zahărul pudră, se adaugă, pe rând, gălbenuşurile, frecând energic după fiecare. Se adaugă cafeaua dizolvată cu puţină apă şi nucile măcinate. Separat, într-o crăticioară, se caramelizează zahărul cristalizat, având grijă să nu se coloreze prea tare, apoi se toarnă peste caramel prima compoziţie şi se pune vasul în bain-marie.
Se lasă să dea câteva clocote, amestecând continuu. Se toarnă caldă peste foile de napolitană, se pune deasupra un blat şi o greutate, apoi se lasă la rece până a doua zi, când napolitanele cu nuci şi cafea se porţionează după preferinţă.