"Norişori" de ouă, un mic dejun cu puţine calorii

9 mai 2017   Mâncăruri rapide

Nutriţioniştii subliniază cât de important este aportul de proteine, ca parte dintr-o dietă sănătoasă. Aşa că dacă vrei să creşti cantitatea de proteine consumate, încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Vrei un mic dejun apetisant? Renunţă la ouăle poşate, ouăle-„jumări“ sau la ouă prăjite în tigaie şi prepară-ţi chiar azi aceşti „norişori“ din albuş. Preparatul te va cuceri imediat!

Ingrediente

2-4 ouă şuncă, opţional caşcaval, opţional verdeaţă, opţional

Cum să faci „norişori“ de ouă

Separi gălbenuşurile de albuşuri şi le pui în vase separate. Baţi albuşurile sau le mixezi până devin o spumă tare. Încorporezi în albuşurile bătute ingredientele tale preferate, precum şunca presată, caşcavalul ras, verdeaţă tocată sau ierburi aromatice, după preferinţă.

Aşezi albuşurile într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, ca nişte grămăjoare (4 sau 6, în funcţie de câte ouă prepari). Laşi în centrul lor o adâncitură.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, în prealabil, la 230 °C şi coci ouăle 5-8 minute.

Le scoţi din cuptor şi pui în fiecare adâncitură câte un gălbenuş, apoi dai din nou la cuptor 3 minute sau mai mult. Scoţi „norişorii“ de ouă din tavă şi îi serveşti calzi.

Sursa: www.dailymail.co.uk

www.dailymail.co.uk

Foto: Instagram

Mai multe