Ochiuri româneşti
Li se mai zice şi ouă poşate, dar cel mai des întâlnit le găsim ca ochiuri româneşti. Cum se fac ele, afli din reţeta noastră.
Ingrediente
6 ouă 60 g unt 50 g caşcaval ras 600 g roşii sare piper apă oţet
Mod de preparare
Torni într-o cratiţă 500 ml de apă, 1-2 linguri de oţet şi un praf de sare. O ţii să clocotească, apoi dai focul mic şi laşi să fiarbă. Spargi ouăle separat şi le dai drumul, unul câte unul, în apă. Atenţie, nu trebuie să clocotească! Ai grijă să nu se lipească unul de altul. Le scoţi, după ce li s-a închegat albuşul, cu o spumieră şi le laşi să se scurgă bine. Le păstrezi pe o farfurie caldă. Crestezi roşiile şi le opăreşti câteva secunde, apoi le descojeşti, le scoţi seminţele şi le tai cubuleţe. Topeşti untul şi căleşti roşiile, dai cu sare şi piper după gust. Le ţii două-trei minute, le aşezi pe un platou, pui ochiurile, presari caşcavalul şi serveşti.