Omletă cu cârnaţi şi legume, la cuptor
Dacă ai timp să prepari un mic dejun mai sofisticat, noi îţi recomandăm această omletă cu cârnaţi şi legume, la cuptor.
De ce ai nevoie pentru omletă
8 felii pâine veche
1 lingură unt
6 felii bacon
300 g cârnaţi
12 ouă
200 ml lapte
2 linguri ulei
300 g spanac
200 g ciuperci
½ ceapă roşie
1 ardei
2 căţei de usturoi
200 g brânză
sare
piper
Cum se prepară omleta
Tai cârnaţii şi-i prăjeşti în ulei, apoi îi toci cât mai mărunt. Prăjeşti feliile de bacon, apoi le scoţi pe şervete pentru a se absorbi exceusl de ulei. Îl scoţi şi sotezi ceapa tocată, usturoiul pisat, ardeiul tocat, ciupercile feliate şi spanacul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Separat, baţi ouăle, adaugi laptele, jumătate din cantitatea de brânză, sare şi piper.
Tai marginile la feliile de pâine, le ungi cu unt topit, apoi le aşezi într-o tavă de copt, unsă bine cu ulei. Aşezi un strat de cârnaţi şi bacon, apoi legumele călite şi apoi ouăle. Presari brânza rămasă şi dai omleta la cuptor aproximativ 40 de minute, sau până când se rumeneşte.