Omletă cu legume
Oricine a preparat măcar o dată în viaţă o omletă. Fie ea simplă, cu brânză sau cu legume. E simplu de preparat iar felurile în care poate fi gătită sunt nenumărate, combinaţiile de legume putând fi fel de fel. Iată un exemplu deleicios de omletă cu legume.
Ingrediente pentru omletă cu legume
2 cartofi potriviţi ca mărime 5 ouă 3 linguri ulei 2 roşii mari, bine coapte 1 ardei gras roşu 2 fire de ceapă verde ½ legătură pătrunjel 2 linguri smântână (opţional) sare piper
Mod de preparare al reţetei de omletă cu legume
Cureti cartofii de coajă, îi tai rondele subţiri şi îi prăjeşti în uleiul bine încins, fără a-i rumeni. Scoţi cartofii din grăsime şi îi aşezi într-o tigaie mare de teflon. În locul cartofilor, căleşti ceapa tăiată rondele subţiri, apoi o amesteci, într-un castron, cu ouăle bătute, ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust.Torni acest amestec peste cartofii din tigaie şi laşi să se coacă, sub capac, circa 3-4 minute pe fiecare parte (sau o poţi introduce la cuptor până se încheagă bine şi se rumeneşte pe margini). Răstorni omleta cu legume pe un platou cald şi o serveşti caldă, simplă sau cu smântână.