Omletă cu legume şi şuncă
Este o omletă altfel, din meniul spaniol. dar garantîm că această omletă cu legume şi şuncă va fi pe gustul tău.
Ingrediente pentru omletă cu legume şi şuncă
3 cartofi 150 g şuncă 5 ouă 1 ceapă 150 g fasole păstăi congelată 150 g mazăre congelată 3 linguri ulei sare piper
Mod de preparare pentru omletă cu legume şi şuncă
Se curăţă cartofii de coajă şi se taie cuburi, iar ceapa, peştişori. Se pun cartofii la prăjit în două linguri cu ulei. După ce s-au aurit pe toate părţile, se adaugă ceapa.
Într-un castron se sparg ouăle şi se bat uşor. În castron, peste ouă, se scot şi cartofii şi ceapa, se adaugă fasolea tăiată bucăţi mai mici şi mazărea (decongelate), şunca
tăiată cubuleţe, se potriveşte de sare şi piper.
Se încinge o lingură cu ulei şi se toarnă amestecul. Se lasă 15 minute în tigaie şi se întoarce de pe o parte pe alta pe măsură ce se prăjeşte.
Sfat! Pentru a întoarce omleta de pe o parte pe alta fără să se rupă se foloseşte o farfurie de dimensiunea tigăii. Se acoperă tigaia, se scoate omleta în farfurie prin rotirea
tigăii şi apoi se pune omleta din nou în tigaie cu partea necoaptă în jos.