Omletă cu şuncă şi pătrunjel
24 mai 2016
Mâncăruri rapide
Pentru picnic sau mic dejun, iată propunerea potrivită. Nu ai nevoie nici de prea mult timp de preparare şi nici de prea multe ingrediente.
Ingrediente (3 porţii) 4 ouă 1 legătură pătrunjel 5 felii şuncă sare piper câteva frunze de mentă 2 linguri ulei 1 lingură lapte
Cum se prepară
Încingi uleiul într-o tigaie cu diametru mare. Speli şi tai mărunt pătrunjelul şi menta. Baţi ouăle bine, împreună cu laptele, apoi adaugi pătrunjelul, menta, sarea şi piperul, după gust.
Când s-a încins uleiul, torni ouăle în tigaie şi rumeneşti pe fiecare parte. Dai deoparte pe un şervet absorbant, pentru eliminarea surplusului de grăsime. Aşezi feliile de şuncă pe întreaga suprafaţă a omletei şi apoi rulezi. Tai în câteva bucăţi.