Omletă spaniolă

22 octombrie 2024   Mâncăruri rapide

Este un preparat tradițional din Spania, care constă din ouă, cartofi și, uneori, ceapă. Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și poate fi servită atât caldă, cât și rece, la mic dejun, prânz sau cină.

Ingrediente

500 g cartofi

1 ceapă mare

6 ouă

150 ml ulei

5 g sare

Mod de preparare

Cureți cartofii și îi tai felii subțiri de 3-4 mm. Cureți ceapa și o toci fin.

Într-o tigaie mai mare, prăjești cartofii și ceapa, presari sare și gătești la foc mic, amestecând ocazional, până când cartofii sunt moi și ușor aurii, aproximativ 20 de minute. Nu trebuie lăsați să se rumenească prea tare. Scoți cartofii și ceapa din tigaie cu o spumieră și îi lași să se scurgă pe hârtie absorbantă.

Într-un bol, bați ouăle cu sarea, adaugi cartofii și ceapa prăjite, amestecând ușor pentru a nu sfărâma cartofii. Lași amestecul să se odihnească 5 minute pentru a permite aromelor să se combine.

În aceeași tigaie unsă cu puțin ulei, torni amestecul de ouă, cartofi și ceapă. Gătești la foc mic aproximativ 5 minute, până când marginea începe să se desprindă și centrul este aproape gătit, dar încă moale.

Acoperi tigaia cu o farfurie mare și întorci omleta cu grijă pe farfurie. Pui omleta înapoi în tigaie pentru a găti cealaltă parte. Ţii încă 3-5 minute, până când este fermă și gătită uniform.

Mai multe