Omletă spaniolă

10 februarie 2014   Mâncăruri rapide

O omletă gustoasă perfectă pentru micul dejun.

Ingrediente:

1 cartof mare 1 linguriţă de ulei de măsline 20g unt 1 ceapă roşie, tăiată felii 4 ouă 2 linguri de pătrunjel tocat salată, pentru servit

Mod de preparare:

Spălaţi cartoful şi înţepaţi-l cu o furculită. Puneţi cartoful în cuptorul cu microunde. Se lasă aporximativ 4 minute pâne se înmoaie. Când e gata, se lasă la răcit şi se taie felii subţiri. Se încinge ulei şi untul într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri şi se căleşte. Între timp se bat ouăle până fac spumă. Dacă e necesar adăugaţi în ouă două linguri de apă rece. Se pune piper după gust.

Între timp se încălzeşte grătarul. Adăugaţi cartofii în tigaie şi turnaţi şi ouăle bătute. Gătiţi aproximativ 1 minute până când oul este gata. Când s-a făcut, se scoate omleta din tigaie fără să se rupă şi se pune pe grătar până se rumeneşte.

Se taie în părţi egale, se presară pătrunjel şi se serveşte cu salată.

Sursa: taste.com.au

Mai multe