Omletă tradițională norvegiană

22 octombrie 2024   Mâncăruri rapide

Acest preparat poate fi consumat la micul-dejun, introdus în aperitive și chiar și în sushi. Este bogat în proteine, ușor de gătit și extrem de gustos.

Ingrediente

4 ouă

150 g somon afumat

50 ml lapte

30 g unt

pătrunjel proaspăt tocat

sare și piper

Mod de preparare

Bați ouăle, adaugi laptele și amesteci bine. Condimentezi cu sare și piper după gust.

Tai somonul afumat în bucăți mici.

Într-o tigaie antiaderentă, topești untul la foc mediu, torni amestecul de ouă și gătești la foc mic, amestecând ușor. Când omleta începe să se închege, dar este încă ușor moale la suprafață, adaugi fâșiile de somon afumat. Mai gătești încă 1-2 minute sau până când este complet făcută, dar încă moale și pufoasă. Transferi omleta pe farfurii și presari pătrunjelul proaspăt deasupra.

Mai multe