Orez chinezesc
27 august 2025
Mâncăruri rapide
Orezul chinezesc este un preparat rapid și gustos.
Ingrediente
150 g orez fiert
100 g varză albă
1 morcov mediu
1 ceapă mică
2 linguri ulei vegetal
1 lingură sos de soia
1 linguriță ghimbir, proaspăt ras
1 cățel de usturoi zdrobit
piper, după gust
pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie adâncă sau într-un wok. Adaugi ceapa și o călești 2 minute până devine sticloasă. Pui usturoiul și ghimbirul, adaugi varza și morcovul, apoi sotezi 5–6 minute, până când legumele se înmoaie, dar rămân ușor crocante.
Adaugi orezul fiert și amesteci energic, ca să se încingă uniform și să se amestece cu legumele. Torni sosul de soia, potrivești de piper și mai gătești 2–3 minute. Servești fierbinte, decorat cu pătrunjel proaspăt.