Ouă benedict

4 mai 2016   Mâncăruri rapide

De ouă nu ne săturăm niciodată. Această reţetă este la îndemâna tuturor.

Ingrediente (4 porţii)

4 chifle pufoase 4 ouă 6 linguri oţet de vin 4 felii şuncă 2 l apă sare

85 g unt

3 gălbenuşuri

2 linguri zeamă de lămâie

4 linguri apă rece

1 praf boia iute

sare

8 roşii cherry

8 frunze de leurdă sau spanac

½ legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Pui la fiert apa, torni oţetul şi când a dat în clocot adaugi, pe rând, ouăle sparte în prealabil. După 5-8 minute le scoţi şi le scurgi bine. Pentru sos, topeşti untul într-un vas. Într-un castron, baţi gălbenuşurile cu zeama de lămâie, boiaua iute şi sarea, după gust. Adaugi treptat untul topit şi apoi apa rece. Torni compoziţia într-o tigaie şi laşi să fiarbă la foc mic amestecând continuu, până când sosul se îngroaşă.

Tai chiflele pufoase în două şi le pui la prăjit. Ungi fiecare chiflă cu o lingură de sos, adaugi o felie de şuncă şi apoi un ou fiert. Mai pui deasupra o lingură de sos. Serveşti ouăle în chiflă, calde, presărate cu pătrunjel tocat şi cu garnitură de roşii cherry şi frunze proaspete de leurdă sau de spanac.

Mai multe