Ouă fierte cu sos și mărar
Ouăle fierte cu sos și mărar sunt o mâncare simplă și foarte gustoasă.
Ingrediente
4 ouă
30 g unt
2 linguri făină
250 g smântână de gătit
250 ml supă de legume
2 linguri muștar
1 legătură mărar
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi ouăle în apă cu sare și le lași pe foc 5 minute după ce apa începe să clocotească. Le scoți în apă cu gheață, le cureți, le tai jumătăți și le lași deoparte.
Pentru sos, topești untul într-o crăticioară, adaugi făina în ploaie, amesteci și torni supa. Amesteci energic să se omogenizeze sosul, apoi torni smântâna. Amesteci constant și o ții pe focul mic până când se leagă sosul. Omogenizezi și dai deoparte. Încorporezi muștarul, potrivești gustul de sare și piper și lași la răcorit.
Răstorni sosul în farfuria de servit, așezi deasupra ouăle și presari mărarul spălat și tocat fin.