Ouă fierte cu sos și mărar

20 august 2025   Mâncăruri rapide

Ouăle fierte cu sos și mărar sunt o mâncare simplă și foarte gustoasă.

Ingrediente

4 ouă

30 g unt

2 linguri făină

250 g smântână de gătit

250 ml supă de legume

2 linguri muștar

1 legătură mărar

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi ouăle în apă cu sare și le lași pe foc 5 minute după ce apa începe să clocotească. Le scoți în apă cu gheață, le cureți, le tai jumătăți și le lași deoparte.

Pentru sos, topești untul într-o crăticioară, adaugi făina în ploaie, amesteci și torni supa. Amesteci energic să se omogenizeze sosul, apoi torni smântâna. Amesteci constant și o ții pe focul mic până când se leagă sosul. Omogenizezi și dai deoparte. Încorporezi muștarul, potrivești gustul de sare și piper și lași la răcorit.

Răstorni sosul în farfuria de servit, așezi deasupra ouăle și presari mărarul spălat și tocat fin.

Mai multe