Ouă „jumări“ cu ceapă verde

27 mai 2016   Mâncăruri rapide

Ne place să ne răsfăţăm de multe ori la micul dejun cu acest preparat cu aromele primăverii.

Ingrdiente (2 porţii) 4 ouă 50 g unt 100 g caşcaval 100 ml lapte 30 g făină 1 legătură ceapă verde sare piper

Mod de preparare

Tai caşcavalul cubuleţe mici, le treci prin lapte şi apoi prin făină. Repeţi operaţiunea de încă două ori. Făina, prin prăjire, va forma o crustă care va împiedica lipirea caşcavalului de tigaie.

Încingi o tigaie 1-2 minute, apoi adaugi untul şi, după un minut, cubuleţele de caşcaval şi ceapa verde tocată (doar partea verde). Le prăjeşti 2-3 minute şi răstorni peste ele ouăle bătute cu un praf de sare şi piper. Laşi să se închege bine dedesubt (dacă a absorbit caşcavalul tot untul, mai adaugi puţin înainte de a pune ouăle) şi începi să amesteci cu furculiţa până când ouăle se coagulează bine.

Mai multe