Ouă „jumări“ cu frunze de kale şi mozzarella
Când vrei să prepari ceva rapid la micul dejun, poţi încerca aceste ouă „jumări“, care sunt delicioase cu ceapă sotată şi frunze de varză furajeră numită şi kale. Trebuie doar să adaugi nişte caşcaval ras şi să condimentezi, iar rezultatul va fi un mic dejun gustos!
Ouă „jumări“ cu frunze de kale şi mozzarella – Ingrediente
1 lingură ulei de măsline 1-2 cepe mici tocate 1 praf de fulgi de ardei iute 450 g varză kale proaspătă, tocată fin (după ce au fost îndepărtate codiţele) 4 ouă, bătute 60 g brânză mozzarella rasă ½ linguriţă condimente italieneşti (rozmarin uscat, oregano, cimbru, busuioc) sare, după gust piper negru măcinat, după gust
Ouă „jumări“ cu frunze de kale şi mozzarella – Mod de preparare
Încălzeşti uleiul într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu-mare. Când s-a încins, adaugi ceapa tocată şi fulgii de ardei iute roşu. Căleşti totul 1 minut. Adaugi frunzele de kale tăiate fin în tigaie, le amesteci cu ceapa şi uleiul de măsline. Căleşti ingredientele câteva minute, până vezi că frunzele de kale încep să se înmoaie şi să se ofilească.
Reduci flacăra la foc mediu. Adaugi ouăle bătute în tigaie şi amesteci până când acestea încep să se întărească. Apoi adaugi mozzarella rasă şi condimentele italieneşti. Iei tigaia de pe foc şi continui să amesteci de câteva ori până când brânza s-a topit (poţi folosi şi caşcaval, dacă vrei), iar ouăle s-au făcut. Presari sare şi piper după gust şi serveşti aceste ouă „jumări“ imediat.
Sursa + foto: www.simplyrecipes.com