Pârjoale de cartofi cu somon afumat
Dacă eşti fan somon afumat, poate te întrebi cu ce să-l mai combini. Iată o idee foarte bună pentru cină sau pentru aperitiv, la mese festive.
De ce ai nevoie ca să prepari pârjoale de cartofi cu somon afumat:
1/4 cană plus 1 lingură ceapă verde tăiată felii subţiri
sare
400-500 cartofi curăţaţi şi daţi prin răzătoarea mică
2 ouă mari, bătute uşor
1 1/2 linguri făină
2 linguri ulei
110 g somon afumat rece
3 linguri smântână slabă (opţional)
Cum prepari pârjoale de cartofi cu somon afumat:
Combini 3 linguri cu ceapă verde, sare, după gust, cartofii şi ouăle într-un castron mare. Adaugi făina şi amesteci.
Încălzeşti 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Iei cu mâna din compoziţie şi formezi pârjoale mai mari, le aplatizezi uşor şi le pui la prăjit câte 4 minute pe fiecare parte sau până s-au rumenit şi au devenit crocante. Lucrezi în tranşe şi repeţi procedura până când obţii circa 8 pârjoale.
Pe fiecare pârjoală aşezi frumos feliuţe sau bucăţele de somon, pui puţină smântână, dacă doreşti şi ornezi cu restul de ceapă verde.
Sursa: http://www.cookinglight.com/