Pastă de ciuperci cu usturoi şi busuioc, reţeta de post
În zilele de post, poţi să scapi rapid de corvoada mâncărurilor care se prepară într-un timp îndelungat, dacă încerci această reţetă de paste de ciuperci cu usturoi şi busuioc. Ceea ce este atât de minunat la această pastă este că o poţi întinde pe pâine, dar o poţi servi şi alături de legume tăiate bastonaşe sau ca umplutură pentru alte legume.
Pastă de ciuperci cu usturoi şi busuioc - Ingrediente
400 g ciuperci, după preferinţă 2 căţei de usturoi 1 mână de nuci 1 mână de frunze proaspete de busuioc 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă muştar 2 linguri ulei de măsline sare piper
Pastă de ciuperci cu usturoi şi busuioc - Mod de preparare
Prăjeşti nucile, apoi le laşi câteva minute să se răcească. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti ciupercile tăiate felii subţiri, aproximativ 10 minute, împreună cu cimbrul şi rozmarinul.
Adaugi ciupercile şi restul ingredientelor într-un vas şi amesteci cu blenderul până la omogenizare. Dacă pasta este prea groasă, adaugi puţină apă sau mai mult ulei. Serveşti imediat.
Sursa + foto: greenevi.com
Ciuperci cu rozmarin, la cuptor
Ciuperci cu rozmarin, la cuptor