Paste alla caprese

20 iulie 2025   Mâncăruri rapide

O rețetă simplă, proaspătă și plină de arome.

Ingrediente

500 g roşii

200 g paste penne

5 căței de usturoi, zdrobiți

1 ceapă, tăiată fin

25 ml ulei

1 linguriță fulgi de ardei iute

sare

piper

câteva frunze de busuioc, tăiate fin

100 g parmezan ras, pentru servit

Mod de preparare

Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.

Opărești roșiile spălate până când li se crapă ușor pielița. Le scoți, le lași la răcorit, le cureți pielițele, le îndepărtezi cotoarele și le pasezi.

Încingi uleiul și călești ușor ceapa cu usturoiul, presari sare și piper, apoi răstorni roșiile. Adaugi restul îngredientelor și fierbi, la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă.

Răstorni pastele, mai ții câteva minute, apoi le scoți pe o farfurie.

Le servești presărate cu parmezan, decorate cu roșii proaspete și busuioc.

Mai multe