Paste alla caprese
O rețetă simplă, proaspătă și plină de arome.
Ingrediente
500 g roşii
200 g paste penne
5 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă, tăiată fin
25 ml ulei
1 linguriță fulgi de ardei iute
sare
piper
câteva frunze de busuioc, tăiate fin
100 g parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare
Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Opărești roșiile spălate până când li se crapă ușor pielița. Le scoți, le lași la răcorit, le cureți pielițele, le îndepărtezi cotoarele și le pasezi.
Încingi uleiul și călești ușor ceapa cu usturoiul, presari sare și piper, apoi răstorni roșiile. Adaugi restul îngredientelor și fierbi, la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă.
Răstorni pastele, mai ții câteva minute, apoi le scoți pe o farfurie.
Le servești presărate cu parmezan, decorate cu roșii proaspete și busuioc.